Kontaktne informacije:

 

 

 

Google maps

 

 

 

TOP montažne hiše Priročnik o gradnji montažne hiše Domači ponudniki montažne gradnje Tuji ponudniki montažne gradnje IKEA

STREHA IN VZDRŽEVANJE PRED ZIMO

 

Ponujamo vam koristne nasvete za vzdrževanje strehe pred zimo!

 

Čiščenje žlebov in vzdrževanje strehe

Zima je tisti letni čas, kateri nam velikokrat pokaže

zobe in nam povzroča veliko preglavic in težav na

naši strehi.

 

V zimskem času zraven toplih oblačil tako ne smemo

pozabiti na streho katera je zagotovo najbolj izpostavljeno

območje vremenskim vplivom kot so: sneg, dež in sonce,

ravno zaradi teh vplivov pa je potrebno strehi nameniti

posebno pozornost.

 

V nadaljevanju bomo razpravljali o nekaj preprostih

nasvetov, kako pripraviti vašo streho na trdovratno ali

včasih zelo prijetno zimo, zato si preberite članek:

streha nasveti in vzdrževanje pred zimo.

 

{Foto: armorexteriorsinc.com/Gutter_Cleaning.php}

1. Priskrbite si izvajalca ali krovca za izdelavo streh, naj vam pred zimo pregleda, če so na strehi ali strešni kritini, kakšne manjše poškodbe ali razpoke, ki so lahko pereče v času zime. To je skrajni čas, da se manjkajoči in razpokani strešniki, nadomestijo z drugimi ali novimi.

 

2. Močno sneženje ali padanje snega je velika grožnja za vašo streho. Zbiranje ledu na površini strehe le poslabša stanje in tako ustvarja velik pritisk in težo na streho. Z dobrim prezračevalnim sistemom se lahko zagotovi ustrezno kroženje zraka, kateri vodi k manjšemu nastajanje leda na strehi. Z ustreznim prezračevanjem ali toplotnim mostom ter toplotno izolacijo, lahko zmanjšamo porabo energije tudi do 30%.

 

3. Čiščenje žlebov na strehi je bistvenega pomena za dolgotrajno in vzdržljivo streho. Kot pogosto ugotavljamo so žlebovi in njihov sistem odvodnjavanja, blokirani z raznimi listi dreves ter vej, s stopljenim snegom ali dežjem kar pa je lahko škodljivo ne le za streho, temveč tudi za njeno notranjost. Pozornost moramo nameniti pravilno pritrjenim in redno očiščenim žlebovom, da se tako preprečijo zgoraj našteti dejavniki.

 

4. Potrebno je redno pregledovanje samega vrha strehe in notranjih sten da tako ugotovite, če obstaja kakšen madež, ki je nastal zaradi dežja ali snega. To se lahko kaže v obliki puščanja in pritekanja vode v notranjost objekta ali hiše. pomembnost tega se morda zdi majhna, a se je ne sme zanemariti. V obilnejših in močnejših snežnih padavinah, ta puščanja in njihovo lokacijo skoraj zagotovo ni mogoče najti.

 

5. Preverite nagnjene kote ali spoje strešnih linij, saj so ravno te v veliki meri, krive za razpoke in puščanje dežja ali snega. Za njihovo odpravo je treba sprejeti ustrezno skrb in jih na teh področjih dodatno zaščititi s strešniki in materialom, potrebnim za izdelavo strehe.

 

6. Umazanija postavlja veliko oviro in je na poti: vodi, dežju in snegu, ki se tali. To preprosto pripomore k temu, da streha pušča. Temeljita pregledovanje žlebov in odtokov bo tako pomagalo odpraviti naplavine umazanij, in njihovo odstranitev.

Čiščenje strehe

{Foto: non-pressure-roof-cleaning.blogspot.com}

7. Razpoke, slabi spoji in luknje v strešnih obrobah so velikokrat pereč problem na strehah. Te poškodbe povzročajo nastale težave pri kovinskih kosih, ki so uporabljeni za obrobe in robove streh za razne strešne cevi in strešne zračnike ter dimnike. Te obrobe se uporablja za onemogočanje prehoda vode med spoji strehe, zidov, dimnikov in samih strešnikov ali strešne kritine. Močan veter in dež, povzročita veliko škodo prav tem strešnim obrobam. Zato pred začetkom zime, vse poškodovane obrobe in spoje učinkovito saniramo in jih zamenjamo.

 

8. Sosednja ali bližnja drevesa, lahko s svojimi vejami nad streho, predstavljajo resno grožnjo. Pri mokrem in težkem snegu lahko padejo in povzročijo veliko škode na strehi. Prav tako lahko živalim, kot so dihurji ali razni polhi, zlahka omogočijo pot na streho.

 

9. Debele krtače razne metle in strgala je potrebno hraniti na priročnih mestih, to je tam kjer lahko do njih dostopate brez težav. Ti pripomočki vam bodo hitro pomagali očistiti led, sneg in odvečno listje če bo to seveda potrebno.

Sneg na strehi

{Foto: rockinontheblog.blogspot.com/2010/12/no-record-breaking-snow-fall-in-london.html}

10. Uporaba snežnih frez in čiščenje snega s pomočjo snežnih frez na vaših strehah, je lahko zelo navarno. Tega se je potrebno izogibati in raje uporabiti priročna strgala za sneg. Pri čiščenju snega na strehi, se prepričajte, da ne poškodujete strehe in samega materiala na strehi.

 

Ali namenite dovolj pozornosti čiščenju vaše strehe in s tem priprave na zimo? Povejte nam svoje mnenje na Facebooku!

 

Ali vam je ta članek všeč?{Vaša povratna informacija nam ga bo pomagala izboljšati}


Facebook

Komentar:

Ste pripravljeni na več idej, nasvetov in zamisli na temo STREHA? Preverite jih!

Arow

Streha

Pločevinasta streha ter kritina

Arow

Zelena streha

Streha in vzdrževanje pred zimo

Arow

Strešna kritina

 

NOVO! Oglejte si top novice!

 

Kopalnice
KOPALNICE

"Kopalnice in njihov pomen ter uporabnost v stanovanju in hiši se še kar naprej povečuje. Kopalnica je prostor, ki je s časom spremenil svoj namen. "

Kuhinje
KUHINJE

"Kuhinje sodijo med ene najpomembnejše bivalne prostore, z vidika časa in pozornosti, ki ju namenimo pri opremljanju in iskanju idej. "

Otroške sobe
OTROŠKE SOBE

"Otroška soba je tisti prostor za katerega si moramo pri načrtovanju ter urejanju vzeti čas. "

Dnevne sobe
DNEVNE SOBE

"V dnevnih prostorih gostimo prijatelje in goste, zato naj bo takšen prostori po okusu celotne družine saj se bomo v njih le najbolje počutili."

 

Predstavitev podjetja:
Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - Rihter

"Podjetje Rihter d.o.o. je na trgu prisotno že več kot 23 let. S trudom, prizadevnostjo in predanostjo se jim je uspelo prebiti v vrh slovenskih ponudnikov montažnih hiš. "

Nizkoenergetske montažne hiše - BrugoR
Montažne hiše - BrugoR

"Ponujajo vam vrhunske montažne hiše za 520€/m2 z garancijo na konstrukcijsko trajnost objekta, ki znaša 60 let, Vsi materiali so atestirani in EU certificirani. "

Riko hiše
RIKO hiše

"Življenje v naravnem, zdravem okolju je osnovni moto in cilj Riko Hiš, ki ga uresničujejo z vsakim gradnikom in vsakim Rikovim objektom posebej.. "